freiluft-museum

context

The new entrance building proposed is a reflection of a very simple, yet strong idea:
to frame a shelter able of framing the landscape. The sloping (existing) natural landscape shapes a natural amphiteather: the roof skyline runs parallel to the slope allowing for a 360 degrees viewing of the surrounding landscape. At first sight, the visitor is not able to tell where the beergarten (located in the interior`courtyard`)  begins or the building ends. Sitting in the interior beergarten where three trees (acer platanoides) shelter the sun light, one is able to visually enjoy both the social and the educational experience

architecture

The entrance building is a sort of `absent' building shaped by an inclined roof resting on a forest of randomly displaced trunk (wood columns). The building scheme attempts to take full advantage of its raised location and proposes a building that reads like a further addition to the Museum collection of buildings. The natural landscape in which the Freiluft Museum is set becomes, in other words, the main presence on the stage for restaurant and museum visitors alike. All the service areas for good load and unload operation are located in north leg of the building which is accessed by way of a private road to be used by staff member only

section

The section is absent. Like the building.

structure

The building is made of a roof sitting on a random arrangement of columns of different size wrapped in natural trunks

LocationGlentleiten, Germany
Use: Institute, Exhibition
Client:Private client
Status:Competition entry
Design Team:

conrad-bercah, valerio paolo mosco, Petar Stelkic, Alberto Clerici, Pietro Bologna, Celina Labanca (architectural) Giancarlo Daleffe (structural) Flavio Ranica (mechanical) Andrea Angeli (graphic) Stefano Bacciocchi (render) Fram Lab (model)